framtiden

hallooo!
jag sa ju att jag skulle ta upp bloggandet igen, nu är det på G!
och vet ni vad jag har gjort?

 

på frågan "när vill du åka?" så skrev jag januari 2012. Det var det senaste som gick att göra anmälan till, jag gissar på att man har ett år i förtid på sig typ.

Just nu har jag jobbat 208 timmar. Det är sjukt, jag KAN liksom åka nu, något som jag så länge sett som omöjligt är nu möjligt (ja, bortsett från att jag har 2 kronor på sparkontot och planerar en resa till Asien med Emelie också).

 

och annars? På torsdag åker jag lenne sofie och Norberg gänget på ytterligare en partykryssning. Jag hoppas på samma tur som förra gången, den resan var GALEEEEEN!!!
I Torsdags var jag hos Sofie och tattade mig till att titta på handboll, hehehehehe.
När jag ändå var där kunde vi myza och så gjorde vi dricksglas till the cruise! hahaha, jag älskar dom!!

Nu pallar jag inte mer. Jag återkommer! PUSS!

 


Flyttat

Hallå på er!
Jag vet att jag nästan aldrig skriver längre men jag har inte haft orken att vara negativ (för.. det är ju typ det jag är när jag skriver här) Men jag har insett att det faktiskt ÄR några som ändå fortsätter att hoppas på att jag ska skriva så. This is for you.

Just nu sitter jag med skolarbete upp till öronen. Jag lyckades inte klara av hemtentan som jag skrev (samtidigt som jag jobbade 100%) och det fick jag reda på igår. Förhoppningsvis så är det bara någon liten komplettering som jag behöver göra så jag slipper skriva om hela. Men jag vet inte. Jag ska till Västerås imorgon för att gå på min sista lektion och då ska jag hämta ut tentan. Ja. Du läste rätt. Min sista lektion.

Jag vet inte hur mycket jag har skrivit i bloggen om att jag ska flytta och ta en paus, men jag orkar inte kolla heller.. Dom flesta som läser just nu vet redan hur det ligger till men jag kan väl skriva ner det i print när jag ändå håller på!
Jag funderade på i slutet av vårterminen om jag skulle flytta hem och börja jobba. Men insåg sen att jag inte ville vara en som hade "misslyckats". En jobbmöjlighet på Radisson uppstod i slutet av sommren men tyvärr hade jag redan bestämt mig för att plugga - i alla fall en termin till, då. Nu i efterhand så är jag väldigt glad att jag läste den här terminen, jag hade definitivt inte orkat att jobba heltid på hotellet. Det sitter i psyket. Att åka till jobbet - där - börjar bli som när jag jobbade på donken i slutet. Ångesten sitter i halsen. Som tur är så har jag dom senaste gångerna bara jobbat med grymma människor så det har varit kul. Men heltid. Nej.
eeh.. I början på oktober (tror jag?) började jag vicka på en förskola i Väsby där min käre vän Emelie jobbar. Jag trivs som fisken i vattnet. Aldrig hade jag väl trott det egentligen men jag har blivit helt förändrad i mitt synsätt på barn under bara det senaste året. Nu vill jag åka som Au Pair för barnens skull mer än min egen.
Ja men, som sagt.. jag har nu i höst alltså pluggat pedagogik. Jag fick reservplats 6 på beteendevetenskapliga programmet och inom det programmet läser man just pedagogik, psykologi och sociologi. så jag kan liksom göra ett eget program om jag vill. Och få ut mer av det än beteendevetarna, eftersom att de läser mycket mindre än man gör om man bara läser de individuella kurserna. aja. Det är inte plugga jag ska göra nu. Jag har också insett att jag faktiskt inte har misslyckats. Jag har istället insett att jag har lyckats. Den Anki som flyttade till Västerås är inte den Anki som flyttar hem igen. Jag vet nu att jag inte behöver stressa mig igenom livet. Jag kan leva innan jag stadgar mig. Jag kommer inte dö om 5 år (om man bortser från att det kan hända något) utan jag är i mitt liv's essä. Här. Nu.

Den 18 december tog jag, min pappa och mina bröder i alla fall bilen till västerås, packade flyttlasset och åkte hem. Jag vet hur känslan var när jag flyttade bort till Västerås.. men ingenting kan slå det här. Jag har insett vilka vänner jag vill ha kvar och vilka som bara bryr sig när det passar dem själva. Jag har lärt mig så mycket om mig själv på så kort tid och jag trivs som fisken i vattnet med livet. Jag ser bara framåt och vilka möjligheter som ligger framför mig idag.
DETTA är dock ett stort problem i skolan, det som återstår. Jag fick som sagt inte godkänt på den förra hemtentan och nu sitter jag här med ännu en. Jag har inte ens börjat och skulle börja.. nu. Men jag vill inte. Orkar inte. Vill lägga det här bakom mig. Men det är så himla enkelt att bara anstränga sig någon dag, köra HÅRT HÅRT HÅRT och sen släppa det. Lägga det bakom mig, helt genuint då.
Jag behöver en spark i röven och bara sätta mig ner. Jag behöver ett flow. Det krävs nog att jag ska läsa lite mer än 1 sida i alla kurslitteratur för att få det flow jag vill ha dock.

Nästa vecka börjar jag jobba på min mammas förskola i Märsta. Sigtuna kommun. Ser fram emot det jävlgt mycket även om det bara är ca 50%, det här är faktiskt någonting som jag vill jobba med nu. Jag vill inte jobba på en förskola hela mitt liv men jag skulle lätt kunna göra det halva livet.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer för tillfället. Det kommer komma fler inlägg här igen om en kortare tid än sist. och mer relevant än bara att jag har köpt en bil. Som jag förövrigt älskar.

Men nu.. ska jag dyka ner i papper och böcker och bokstäver och kritiskt tänkande.
"Utan tvivel är man inte riktigt klok" -Tage Danielsson

God kväll.. ehm, eftermiddag. Och ha det bra tills vi hörs igen! Puss!